Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

PSRM: Guvernul a demonstrat că este incapabil și ineficient

14 iun. 2018,, 11:20   Politică
3252 5

Problema prețurilor la carburanți a revenit astăzi în atenția deputaților. Socialiștii au venit cu inițiativa de a reduce impozitele și accizele la benzină și motorină de 2 ori, propunerea nu a întrunit însă numărul necesar de voturi pentru a fi inclusă pe ordinea de zi, notează Noi.md.

În opinia reprezentanților PSRM, faptul că Guvernul a atacat în judecată decizia ANRE de majorarea a prețurilor nu soluționează problema în sine.

„Sîntem martorii unor evenimente incredibile, pentru prima dată Ministerul Economiei acționează în judecată regulatorul ANRE. Noi am atras atenția însă că problema nu e în prețuri, dar în documentele ce reglementează activitatea ANRE. Peste cîteva zile Agenția va reveni la decizia de majorare a carburanților”, a declarat deputatul PSRM Vladimir Golovatiuc.

Parlamentarul a subliniat că, prin acțiunile întreprinse, executivul nu a făcut decît să-și demonstreze ineficiența. „Guvernul a arătat, în persoana Ministerului Economiei, incapacitatea și ineficiența sa. Haideți noi, deputații, să ajutăm la soluționarea problemei, să facem o claritate în structura prețului. Ceea ce putem face este să intervenim în stabilirea accizelor. În prezent accizele la benzină sînt de trei ori mai mari”, a adăugat Vladimir Golovatiuc.

În lipsa unui aviz al Guvernului, spicherul Andrian Candu a menționat că proiectul nu poate fi examinat în ședință plenară.


Menționăm că Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a revenit la prețurile vechi la benzină și motorină, după ce o hotărîre în acest sens a fost emisă de Judecătoria Chișinău. Astfel, începînd cu 13 iunie, prețurile plafon de comercializare cu amănuntul vor constitui 19,15 lei/litru pentru benzina Premium A-95 și de 17,09 lei/litru pentru motorină.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?