Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3987

PSRM face precizări privind candidatul la primăria capitalei

5 mar. 2018,, 16:40   Politică
4104 3

Candidatul PSRM la funcția de primar general al capitalei va fi anunțat după ce Comisia Electorală Centrală (CEC) va finaliza toate procedurile legate de organizarea scrutinului, notează Noi.md.

Declarația a fost făcută de consilierul municipal Ion Ceban. El a precizat că organele colegiale ale partidului vor nominaliza candidații în toate localitățile în care urmează să aibă loc alegeri.

„În ceea ce privește anunțarea candidaturilor de către alte formațiuni politice, menționăm că este dreptul lor și că salutăm aceste decizii. Formațiunile politice, candidații independenți, candidați ai grupurilor formale și informale au dreptul de a promova un candidat sau de a susține un candidat sau altul la funcțiile date”, a declarat Ceban, în contextul în care astăzi Platforma „DA” a anunțat că Andrei Năstase va candida la primăria capitalei.

Consilierul PSRM a reiterat poziția exprimată anterior de Igor Dodon precum că alegerile în municipiile Bălți și Chișinău, dar și alte localități din țară, trebuie să se desfășoare la 20 mai.

„Orice tentative de a împiedica desfășurarea alegerilor contravin legislației. La ultima ședință a CMC-ului, am insistat ca CEC-ul să organizeze toate procedurile necesare pentru a declanșa, cît mai curînd posibil, alegerile din Chișinău. Tot în cadrul acelei ședințe, Consiliul a luat act de demisia lui Chirtoacă (cerință neobligatorie), iar secretariatul Primăriei și CMC-ul a informat că a transmis înștiințare către CEC aproximativ trei săptămîni în urmă, astfel încît Comisia Electorală să ia deciziile ce se impun și să întreprindă toate acțiunile necesare pentru buna organizare și desfășurare a alegerilor locale”, a adăugat Ceban.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?