X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

PSRM este categoric împotriva interzicerii "secerii și ciocanului"

25 iun. 2020,, 11:00   Politică
3353 6

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova se pronunță categoric împotriva interzicerii oricăror simboluri legate de trecutul sovietic al țării noastre.

După cum se menționează într-o declarație a PSRM, încă în 2010, cînd guvernarea de atunci, pentru prima dată a vorbit despre interzicerea "secerii și ciocanului", precum și a altor simboluri sovietice, socialiștii au fost categoric împotriva acestei inițiative absurde, antisociale și antidemocratice.

"Partidul Socialiștilor a considerat întotdeauna și continuă să considere perioada sovietică drept una dintre cele mai importante perioade din istoria țării noastre. În această perioadă popoarele noastre au învins fascismul. Întotdeauna am onorat și continuăm să onorăm Drapelul Victoriei, ridicat deasupra Reichstagului în mai 1945, pe care este reprezentată "secera și ciocanul", se arată în declarația PSRM.

În declarație se menționează faptul că Moldova este succesorul legal al Republicii Sovietice Socialiste Moldovenești. Anume în perioada sovietică a fost creată bază industrială, științifică și socială a țării noastre: au fost construite cele mai mari întreprinderi, sectoarele orașului, stații electrice, spitale, școli, universități, a fost înființată Academia de Științe, au fost deschise teatre, muzee, filarmonici naționale, create colective muzicale, care au devenit patrimoniul nostru național.

"Anume în perioada sovietică au fost făcute cele mai mari investiții în industrie, sectorul agrar, sistemul de sănătate și educație al republicii noastre. Sîntem convinși că multe din experiența sovietică sînt actuale și astăzi", menționează PSRM.


"Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a declarat că nu are legătură cu textul proiectului de lege nr. 233, înregistrat la 11 iunie 2020, în forma sa, care a devenit public. Deputații care au inițiat acest proiect de lege îl retrag pentru modificare. Faptul apariției acestui proiect de lege pe site în această formă va face obiectul unei proceduri speciale", se menționează în declarația PSRM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?