Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

PSRM, despre prima lună de mandat a Maiei Sandu: „Haos și eșecuri”

25 ian. 2021,, 13:22   Politică
5464 11

„Haos și eșecuri” - așa descriu deputații socialiști prima lună de mandat a președintelui țării, Maia Sandu.

În cadrul unei conferințe de presă, deputații PSRM au enumerat așa zisele eșecuri ale șefului statului, spunînd că Sandu nu a îndeplinit nicio promisiune făcută în campania electorală.

„În prima lună, Maia Sandu s-a gîndit mai mult la ratingul său și la partidul său, PAS. Țara a rămas fără guvern cu atribuții depline. Calcă oamenii în etate în picioare. Cetățenii au văzut că trăim o lună de haos. Soluțiile ei aprofundează situația de criză. A promis că va lua măsuri ca să oprească pandemia de COVID-19. Vedeți vreo măsură? Moldova nu a primit ajutor extern pentru a ajuta agricultorii, iar consilierul prezidențial Ala Nemerenco în loc să ajute medicii, ea critică pe Facebook”, a declarat deputatul Oleg Lipskii.

Potrivit acestuia, Maia Sandu nu s-a ținut de cuvînt nici atunci cînd a spus că va reduce considerabil cheltuielile de la Președinție.

„La învestirea Maiei Sandu au fost cheltuiți de 2 ori mai mulți bani decît la învestirea lui Dodon. A spus că va renunța la Președinție, dar se simte confortabil acolo. A promis că va scoate gardul, nu a făcut acest lucru. Poarta e deschisă, dar poate e stricată? A spus că va renunța la paza de stat. Maia Sandu a promis să fie un președine al tuturor, să unească societatea, dar ea în continuare e președintele PAS. Sandu a reușit să dezbine și mai mult societatea. A spus că va lupta cu corupția, însă cere Procuraturii Generale să intenteze dosare politice oponenților săi”, a adăugat Lipskii.


Făcînd referire la vizitele oficiale pe care le-a avut Maia Sandu în ultima perioadă, socialistul Petru Burduja le-a descris ca „eșec total”.

„A fost o perioadă de eșec și de provocare a haosului total - și politic, și economic, și în relațiile cu celelalte țări. O chemăm să revină la înțelepciune și să treacă la pași reali”, a declarat Burduja.

Instituția prezidențială nu a venit deocamdată cu o reacție la acest subiect. Maia Sandu a fost învestită în funcție la data de 24 decembrie 2020.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?