Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

PSRM critică decizia majorării cu 8000 de lei a salariilor miniștrilor

26 dec. 2022,, 18:31   Politică
2449 1

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova condamnă intenția Guvernului de a majora salariile miniștrilor cu 8000 de lei.

"În condițiile în care prețurile pentru serviciile comunal-locative și produsele de primă necesitate au crescut de 2-3 ori, când pensiile vor fi indexate cu cel mult 14% în timp ce inflația e de 30%, când majoritatea populației nu are cu ce marca sărbătorile de iarnă, creșterea salariilor pentru miniștri și funcționarii de rang înalt este un act de batjocură față de propriul popor.

Dacă Guvernul are bani în plus, ar trebui să-i direcționeze către sectorul social – să sprijine păturile social-vulnerabile ale societății, către medicină și dezvoltarea infrastructurii. Noi nu suntem împotriva creșterii bunăstării miniștrilor și a demnitarilor de stat, dar nu în detrimentul populației țării. Conform logicii partidului de la guvernare PAS, „vremurile bune” trebuie asigurate doar „oamenilor buni” ", se arată într-un comunicat al PSRM.

Formațiunea cere anularea deciziei de majorarea a salariilor pentru miniștri, precum și tragerea la răspundere a autorilor ei.

23
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?