X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

PSRM condamnă decizia PAS de a majora vîrsta de pensionare și amenință cu proteste

14 sep. 2021,, 11:54   Politică
3937 5

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova se arată îngrijorat și condamnă intenția PAS de a majora din nou vîrsta de pensionare. Într-un comunicat de presă emis de către reprezentanții formațiunii, se spune că cetățenii sînt stupefiați de politicile antisociale promovate de PAS, transmite Noi.md.

"Avertizăm că intenția guvernării de a anula legea adoptată de PSRM privind reducerea vîrstei de pensionare ar putea avea efect exploziv în societate. Noi îndemnăm regimul de la guvernare să renunțe la dorința de a majora vîrsta de pensionare. În sens contrar, ne asumăm dreptul să organizăm acțiuni masive de protest în apărarea dreptului cetățenilor la o bătrînețe liniștită și asigurată, drept recompensă pentru deceniile în care aceștia au muncit și au plătit contribuțiile de asigurări sociale", se arată în comunicat.

Conform legii promovate și adoptate de PSRM, vîrsta de pensionare s-a redus pentru femei la 57 de ani, iar pentru bărbați – la 62 de ani. Aceste prevederi urmează să fie aplicate din 1 ianuarie, 2022.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?