X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

PSRM cheamă partidele parlamentare să susțină inițiativele președintelui

4 feb. 2020,, 15:04   Politică
3287 6

Deputații socialiști îndeamnă partidele parlamentare să sprijine inițiativele ce urmăresc îmbunătățirea vieții oamenilor și soluționarea problemelor economice.

Un apel în acest sens a fost făcut astăzi de către deputații Vladimir Golovatiuc, Petru Burduja și Oleg Lipskii.

„Chemăm toate fracțiunile parlamentare pentru susținerea inițiativelor legislative ale președintelui și Guvernului Chicu cu privire la îmbunătățirea vieții oamenilor și la rezolvarea problemelor economice”, a menționat Glovatiuc.

Acesta a vorbit și despre proiectele ce țin de rezolvarea problemelor în sectorul exporturilor, economiei. „Anul trecut prețurile la legume au crecut cu 20 de procente, scrie Noi.md cu referire la protv.md.

Premierul Chicu va monitoriza creșterea prețurilor. O altă creștere de prețuri care a fost una de rezonanță în rîndul cetățenilor a fost cea a carburanților. Guvernarea propune introducerea unor prețuri limită la carburanți”, spune Golovatiuc.


Ce ține de domeniul businessului mic și mijlociu, socialistul a spus că PSRM va veni cu niște proiecte de lege în acest sens pentru a îmbunătăți situația economică și socială.

„Primul lucru solicitat este crearea unor platforme de rezolvare a problemelor cu participatea organelor, inclusiv în sectorul real al economei. Este vorba despre implementarea thehnologiilor IT, a declarat deputatul PSRM Petru Burduja.

Crearea unor burse digitale specializate pentru produsele agricole speciale. Producătorii agricoli deseori sînt nevoiți să-și vîndă producția la un preț ireal.

O altă prioritate este reglementarea materialul semincer și a îngrășămintelor. Aceste deseori sînt vîndute la un preț mult mai mare, pînă la 30%”, a adăugat Burduja.

Socialistul Oleg Lipskii a spus că reprezentanții partidului vor veni cu mai multe inițiative legislative ce ține și de domeniul transporturilor, dar și ecologia din ramură transportului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?