X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3993

PSRM cere asigurarea unor garanții de pace pentru Republica Moldova

24 feb. 2023,, 10:30   Politică
3193 0

Orice scenarii externe de escaladare militară în Republica Moldova sînt inadmisibile, declară PSRM, în contextul intensificării, în ultima perioadă, a discuțiilor despre ricurile de securitate pentru Moldova.

În acest context, formațiunea cere asigurarea unor garanții ferme de pace pentru Republica Moldova.

"Reglementarea transnistreană depinde în primul rînd de Republica Moldova, de soluția pe care Chișinăul o va aproba și oferi la masa de negocieri participanților și mediatorilor formatului „5+2”. Orice scenarii externe de escaladare militară în Republica Moldova, și, în primul rînd, în regiunea transnistreană, sunt criminale în raport cu statul și cetățenii noștri.

Din păcate, autoritățile de la Chișinău prea des ignoră opinia publică din propria țară și vociferează orbește declarații radicale care provoacă groază în rîndul cetățenilor moldoveni de pe ambele maluri ale Nistrului", se arată în declarația PSRM.

Socialiștii mai afirmă că declarațiile președintelui Ucrainei despre disponibilitatea de a „ajuta” Moldova să rezolve definitiv problema transnistreană și reacția imediată a autorităților de la Chișinău, inclusiv a premierului, contrazic total consensul stabilit privind soluționarea exclusiv pașnică a problemei transnistrene, la masa de negocieri.


Formațiunea cere autorităților moldovenești, tuturor vecinilor și partenerilor noștri să respecte suveranitatea, Constituția și statutul de neutralitate al Republicii Moldova.

32
1
0
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?