X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Diacov: Informațiile privind intenția de a vinde terenuri străinilor este falsă

1 noi. 2018,, 11:20   Politică
2630 1

Declarația recent apărută în presă precum că autoritățile planifică să ofere străinilor dreptul de a cumpăra terenuri în Moldova a stîrnit astăzi revolte la Parlament, notează Noi.md.

Deputații PSRM au cerut audierea ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Nicolae Ciubuc, la acest subiect.

„În loc să se gîndească cum să găsească noi piețe de desfacere, cum să readucă la viață sectorul agricol din țara noastră, ministrul Ciubuc se apucă de vîndut terenuri străinilor. Are două zile de cînd este în funcție și vine cu astfel de idei. Dacă ne vom apuca să vindem țara așa pa bucăți, este greu de imaginat ce va fi mîine, poimîine și la urma urmei pro-Moldova nu înseamnă vinderea țării”, a declarat deputatul PSRM Grigore Novac.

Președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, a declarat că informațiile care se vehiculează în presă privind intenția de a vinde terenuri străinilor este falsă.

„De cîteva zile colegii din Parlament speculează pe diferite teme, inclusiv vînzarea pămîntului fără să aibă argumente, nu este colegial, și nici cinstit. Ministrul Ciubuc niciodată nu a făcut astfel de declarații. Ceea ce vorbiți voi pe le televizoare, eu înțeleg că vreți să fiți majoritatea, dar purtați-vă cinstit și analizați ce vorbesc alții despre voi și ce vorbiți voi despre alții. Toate trebuie să aibă o limită”, a reacționat Diacov.


În urma informației apărute în presă precum că autoritățile ar urma să ofere străinilor dreptul de a cumpăra terenuri în Moldova, ministrul Agriculturii, Nicolae Ciubuc, a venit cu unele precizări. El a explicat că sectorul agricol din Republica Moldova într-adevăr are nevoie de investiții, dar acest lucru nu înseamnă că autoritățile planifică să ofere străinilor dreptul de a cumpăra terenuri. Potrivit lui, Republica Moldova oferă suficiente mecanisme pentru investiții străine în agricultură fără dreptul de vînzare a terenurilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?