X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

PSRM anunță protest după hotărîrea Curții Constituționale în cazul Stadionului Republican

22 iul. 2021,, 09:46   Politică
3492 36

PSRM exprimă indignarea față de hotărîrea Curții Constituționale de a declara inadmisibilă sesizarea în cazul Stadionului Republican.

Potrivit PSRM, prin această decizia CCM a confirmat acordul ilegal al regimului Plahotniuc de a vinde teritoriul Stadionului Republican ambasadei SUA.

"Stadionul Republican este o comoară națională a poporului Republicii Moldova. De acesta este legată soarta unor generații întregi ale concetățenilor noștri. Acordul de a vinde Stadionul Republican Ambasadei Americane a fost o risipă criminală a patrimoniului nostru istoric de către regimul criminal-oligarhic al lui Plahotniuc și al adepților săi. Menționăm că decizia cu privire la privatizarea Stadionului Republican a fost luată cu încălcarea completă a principiului transparenței, fără consultări publice și fără o sumă clară a contractului. De aceea, fracțiunea PSRM din parlamentul anterior a votat anularea acestui acord corupt în mod deschis și readucerea stadionului republican în proprietatea statului", se arată în declarația formațiunii.

Socialiști mai spune că această hotărîre este rezultate unor întrețelegeri între PAS și Ambasada SUA.

"Partidul Socialiștilor consideră că actualul verdict al Curții Constituționale de buzunar este rezultatul acordurilor secrete dintre președintele Maia Sandu și ambasadorul SUA Dereck Hogan pentru susținerea Partidului „Acțiune și Solidaritate” în timpul alegerilor parlamentare", se arată în declarație.


PSRM a făcut apel la susținătorii săi, precum și la toți cetățenii Republicii Moldova, pentru care transferul Stadionului Republican la Ambasada SUA este inacceptabil, să fie pregătiți pentru un protest la nivel național.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?