Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

PSRM a sesizat Curtea Constituțională

12 apr. 2022,, 13:27   Politică
3470 0

Deputații fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Adrian Lebedinschi și Grigore Novac, s-au adresat către Curtea Constituțională cu o sesizare privind constituționalitatea amendamentelor adoptate la Codul contravențional.

Este vorba de contestarea inițiativei PAS prin care pe teritoriul R. Moldova "se interzice confecționarea și arborarea simbolurilor ultilizate de participanții la acțiuni de agresiune militare, crime de război și crime împotriva umanității". Deputații PSRM s-au arătat nemulțumiți că în lista simbolurilor interzise a fost inclusă panglica Sf. Gheorghe.

"Deputații consideră ilegale amendamentele aprobate, întrucît articolul 32 al Constituției Republicii Moldova garantează libertatea opiniei și a exprimării cetățenilor. Ba mai mult, legea votată contravine doctrinei internaționale și practicii instanțelor europene, precum și unui șir de acte fundamentale în domeniul drepturilor omului: Declarația Universală a Drepturilor Omului, Convenția Europeană a Drepturilor Omului etc.", se arată în declarația opoziției.

11
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?