X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

PSRM a comentat solicitarea CEC privind excluderea lui Tauber din cursa electorală

2 dec. 2021,, 09:28   Politică
3506 12

Partidul Socialiștilor constată cu îngrijorare că regimul Maiei Sandu pășește activ pe calea capturării statului după modelul regimului odios al lui Vladimir Plahotniuc.

Declarația a fost făcută de formațiune după ce Comisia Electorală Centrală a solicitat Judecătoriei Bălți anularea înregistrării concurentului electoral Marina Tauber, desemnat de Partidul Politic „Șor” la funcția de primar al municipiului Bălți.

PSRM a calificat decizia CEC drept una abuzivă, precizînd că ar fi luată "la indicația directă a Maiei Sandu".

"Chiar dacă Partidul ”Șor” este concurentul nostru politic, considerăm că ceea ce s-a întîmplat în raport cu candidatul scos din cursa electorală reprezintă o ilegalitate și un abuz din partea regimului, care a utilizat în interes de grup instituțiile statului, cum ar fi: Serviciul de Informații și Securitate, ministerul de Interne, Comisia Electorală Centrală. Exact la fel a procedat regimul Plahotniuc în raport cu alți concurenți electorali, pe care i-a scos ilegal din cursa electorală sau chiar a anulat rezultatele alegerilor. În esență, regimul nu a făcut altceva decît a anulat votul și opțiunea a circa 48% din cei care au participat în primul tur de scrutin la alegerile noi ale primarului municipiului Bălți", se arată într-o declarația a PSRM.

Formațiunea a cerut misiunilor diplomatice acreditate la Chișinău să ia atitudine față de derapajele de la principiile și normele statului de drept.


"PSRM a atras atenția de multe ori la faptul că regimul Sandu capturează instituțiile statului, inclusiv cele care prin lege trebuie să fie independente. Și-au supus și procuratura, și justiția, și servicii speciale. Toate au fost transformate, ca pe timpul lui Plahotniuc, în instrumente de luptă împotriva oponenților politici", se mai menționează în declarație.

6
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?