Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Protestatarii din "armata bunicilor" lui Șor calcă gazonul de la Botanica

10 mar. 2020,, 11:55   Politică
5079 2

Participanții la mitingul de protest organizat de Partidul "Șor", aduși în această dimineață la Chișinău din Orhei și din alte localități pentru o acțiune de protest de amploare la Curtea de Apel, calcă în picioare gazonul de pe strada Independenței din sectorul Botanica al capitalei.

Acest lucru este demonstrat de fotografiile și videoclipurile martorilor oculari.

După cum s-a anunțat mai devreme, în această dimineață, la Chișinău au venit zeci de autobuze cu susținătorii fideli ai lui Șor - bunici care sînt gata pentru o recompensă în bani, reduceri la produse și cadouri să protesteze în orice moment și să strige orice le vor spune organizatorii.

Motivul pentru noua adunare a "armatei de bunici a lui Șor" este de a exercita presiuni asupra judecătorilor, care urmează să examineze solicitarea CEC de a exclude din cursa electorală de la Hîncești candidatul din partea acestui partid. Partidul "Șor" califică această decizie a CEC drept una politică.

De menționat că Ilan Șor, liderul Partidului "Șor", este fostul primar al orașului Orhei, ex-președintele Băncii de Economii, un om de afaceri cu reputație dubioasă, condamnat de prima instanță în dosarul furtului miliardului. Fiind deputat și principalul învinuit de furtul miliardului de dolari din sistemul bancar, el a fugit pe ascuns din Moldova și se presupune că se află în Israel. Ilan Șor a fost dat în căutare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?