Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Protest la Cahul. Se cere eliberarea președintelui de raion

14 apr. 2022,, 11:18   Politică
4198 0

Mai multe persoane, în frunte cu deputații Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, s-au adunat la Cahul la o acțiune de protest.

Aceștia cer eliberarea din arest la domiciliu a președintelui raionului Cahul, Marcel Cenușă, transmite Noi.md cu referire la agora.md.

Participanții la miting au scandat: „Vrem o justiție corectă!”, „Libertate!”.

Deputații PSRM au punctat că vor depune garanții personale ca Marcel Cenușă să fie cercetat în libertate și să revină la conducerea raionului.

Anterior, socialiștii au anunțat că vor boicota ședința Parlamentului și vor merge la Cahul pentru a-l susține pe președintele raionului, Marcel Cenușă.


„Marcel Cenușă a fost reținut cu multiple abateri de la normele legale. Practic i-au fost înaintate niște învinuiri fără probatoriu. Considerăm că Marcel Cenușă este deținut astăzi sub arest la domiciliu absolut ilegal și considerăm că este un atac și o tentativă de acaparare a raionului Cahul, de acaparare a administrației raionale”, a declarat secretarul executiv al formațiunii, Vlad Batrîncea.

Potrivit lui Batrîncea, la Cahul este convocată cu abateri ședință consiliului raional Cahul cu scopul de a-l suspenda pe Marcel Cenușă și de a promova o persoană comodă în funcția de președinte interimar.

Marcel Cenușă a fost reținut pe 4 aprilie, fiind acuzat de acte de corupție în dosarele licitațiilor trucate. Ulterior, acesta a fost plasat în arest la domiciliu pentru un termen de 30 de zile. O astfel de decizie a fost luată de Judecătoria Cahul.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?