X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Protejata lui Șor îi amenință cu judecata pe jurnaliști

29 aug. 2018,, 11:40   Politică
3646 7

După ce ONG-urile de media au condamnat faptul că mai mulți jurnaliști au fost împiedicați să reflecte evenimentele din 26 și 27 august, printre care și garda de corp a lui Ilan Șor, vicepreședinta partidului, Marina Tauber, a venit cu o replică în care recomandă jurnaliștilor să țină cont de codul deontologic.

În același timp Tauber susține că a fost împinsă de un jurnalist de la Europa Liberă și a declarat că își rezervă dreptul de a înainta o plîngere în instanțele competente.

„ONG-urile de media, care condamnă și sînt din nou îngrijorate de împiedicările presei din partea noastră, cum zic ei, întru reflectarea evenimentelor care s-au desfășurat în Piața Marii Adunări Naționale, în data de 26 august, vă îndemn să priviți cu atenție materialul video, unde se vede clar cum reporterul de la Radio Europa Liberă a fost cel care m-a împins. Și acum vă pun întrebarea – avea el oare acest drept?! Îmi rezerv dreptul de a înainta o plîngere în instanțele competente, pentru a-mi apăra drepturile”, a scris Tauber pe pagina sa de facebook.

În același timp. ea se adresează jurnaliștilor de la Ziarul de Gardă și Radio Europa Liberă pe care îi numește „pretinși”. „Pînă a aduce acuzații în adresa mea, Vă rog respectuos să țineți cont de codul deontologic al jurnalistului și etica profesională! sînteți indignați de faptul că v-am răspuns tăios și în aceeași manieră, în care voi ați insistat pe acuzații nefondate, lipsite de orice temei juridic. În primul rînd, v-a interesat de ce am ieșit la proteste și dacă acțiunea noastră a fost una autorizată. Răspunsul v-a fost oferit de liderul Partidului Politic „Șor”, dl Ilan Șor. Dacă ați sta bine cu legea, ați cunoaște faptul că, în cazul în care o astfel de acțiune nu este legală, este automat stopată de forțele de ordine. Or, ieșirea noastră în stradă a fost conform legii și vă mai amintesc de faptul că fiecare cetățean are dreptul la libera întrunire”, afirmă Tauber.

În privința faptului că a fost înconjurată de body-guarzi, ea susține că „cine o cunoaște, poate afirma cu certitudine că paza mea îmi este asigurată de propria-mi conștiință și nu am ce ascunde”. Potrivit ei, este dreptul ei de cine și cum am fost înconjurată. „Inclusiv, și de data aceasta mi-au fost alături responsabilii , conducătorii Organizațiilor noastre Teritoriale și aripa tînără a partidului, cărora țin să le mulțumesc pentru grija și faptul ca m-au susținut și de această dată”, susține Tauber.


Amintim că, organizațiile neguvernamentale de media condamnă abuzurile persoanelor care au împiedicat jurnaliștii de la mai multe instituții de presă să reflecte evenimentele care s-au desfășurat în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) în zilele de 26 și 27 august.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?