Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Prosoape și fețe de masă, printre cele mai scumpe daruri oferite de Sandu omologilor săi

2 aug. 2021,, 12:15   Politică
3031 4

După ce Președinția Republicii Moldova a făcut publică lista cadourilor protocolare primite de către președinta Maia Sandu, AGORA a solicitat informații despre cadourile oferite de către șefa statului altor președinți de țară și oficiali internaționali, în timpul vizitelor și întrevederilor oficiale. Cele mai scumpe dintre acestea sînt fețe de masă sau prosoape.

Dintre toate cele 11 de cadouri oferite de șefa statului pe durata mandatului său, cea mai scumpă este o față de masă, oferită primarul orașului Strasbourg, Jeanne Barseghian, în timpul unei vizite oficiale la Consiliul Europei, Strasbourg. Valoarea acesteia a fost de 3.000 de lei.

Un cadou cu o valoare egală a fost oferit președintelui Lituaniei, Gitanas Nauseda, în cadrul vizitei oficiale în Republica Moldova. Este vorba despre un prosop, iar pe lîngă acesta, președintelui Lituaniei a mai primit și o Carte – album „Moldova și cele 7 minuni ale ei”, în valoare de 586,5 lei.

În total, șefa statului a dăruit șapte cărți-album „Moldova și cele 7 minuni ale ei”. Acestea au ajuns în posesia: Președintelui Republicii Franceze, Emmanuel Macron, în cadrul vizitei de lucru la Paris; Președintelui Ucrainei, Volodymyr Zelenskyy, în cadrul vizitei oficiale la Kiev; Președintelui CEDO, Robert Spano, în timpul vizitei oficiale la Consiliul Europei, Strasbourg; Președintelui Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier, în cadrul vizitei la Berlin; Președintelui Republicii Italiene, Sergio Mattarella, în timupl vizitei oficiale în Republica Italiană, Președintele Republicii Polone, Andrzej Duda, în timupl vizitei oficiale în Republica Polonă și Președintelui Lituaniei, Gitanas Nauseda.

Totodată, Maia Sandu a mai oferit două cărți - album „Patrimoniul cultural al Republicii Moldova” președintelui Consiliului European, Charles Michel și președintei Senatului italian, Maria Elisabetta Alberti Casellati. Valoarea unei cărți-album este de 280 de lei.


În timpul vizitelor de lucru sau celor oficiale, președinta Republicii Modova le-a luat președintelui Ucrainei, Volodymyr Zelenskyy, președintelui Republicii Franceze, Emmanuel Macron, președintelui Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier și președintelui Republicii Polone, Andrzej Duda cîte o Monedă „Ornamentul tradițional”. Prețul uneia este de 710 lei.

Președintele Romîniei, Klaus Iohannis a plecat din Republica Moldova cu o Monedă comemorativă dedicată medicilor. Valoarea cadoului oferit de Maia Sandu este de 567 de lei.

Potrivit serviciului de presă, cadourile protocolare erau deja în gestiunea Aparatului Președintelui Republicii Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?