X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Propunere către CEC: Tinerii să poată vota de la 16 ani

3 feb. 2023,, 13:45   Politică
3128 3

Comisia Electorală Centrală a fost vizitată astăzi de un grup de studenți ai Facultății Relații Internaționale, Științe Politice și Administrative (FRIȘPA) a Universității de Stat din Moldova. Tinerii au avut ocazia să simuleze o ședință extraordinară a CEC, ei fiind în rolul membrilor Consiliului.

Tinerii au avut mai multe propuneri pentru modificarea legii electorale, unul dintre ele fiind reducerea vîrstei de votare pentru alegători în cadrul alegerilor locale de la 18 la 16 ani și introducerea unei noi condiții pentru candidații la funcția de primar – obligația de a deține studii superioare, transmite realitatea.md.

„Membrii CEC – studenții și-au argumentat opțiunile de susținere a propunerilor discutate, acestea bazîndu-se pe o bună pregătire și documentare a subiectelor”, se arată într-un comunicat CEC.

În sala de ședințe au fost prezenți membrii Comisiei Electorale Centrale.

„Pentru un moment, noi am uitat că sîntem la o simulare și cu mare interes am ascultat părerile expuse, bine argumentate. Mulțumim pentru că sînteți activi, implicați și manifestați interes pentru procesele electorale din țara noastră”, a declarat șefa CEC, Angelica Caraman.


1
0
0
0
16

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?