Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Promo-Lex, despre ședința de astăzi a Parlamentului: "A fost afectată transparența decizională"

8 sep. 2022,, 16:45   Politică
2370 0

Asociația Promo-LEX a monitorizat activitatea plenului Parlamentului în cadrul întrunirii de încheiere a sesiunii extraordinare.

Astfel, opoziția parlamentară a boicotat și cea de-a doua ședința plenară, din cadrul sesiunii extraordinare a Parlamentului. La începutul ședinței de astăzi și-au înregistrat prezența doar 53 de deputați ai Fracțiunii „Partidul Acțiune și Solidaritate”.

În ordinea de zi a ședinței plenare, publicată la 6 septembrie curent, au fost incluse patru proiecte de lege, propuse de Guvern pentru a fi examinate în regim prioritar. Acestea au vizat, în special, rectificarea bugetară în lectură finală.

Proiectele au fost examinate și votate, în două lecturi, în termen de 15 zile calendaristice. Portivit Prom-Lex, transparența decizională a actelor examinate a fost afectată și de această dată.

"Nu au fost publicate rapoartele, pentru lectura a II-a, a Comisiei permanente sesizate în fond, iar în cazul a trei proiecte nu au fost publicate alte acte aferente, precum sinteza recomandărilor, obiecțiilor și amendamentelor, textul proiectului de lege înainte de votarea în a doua lectură. Ședința plenară a durat 32 de minute și este cea mai scurtă ședință monitorizată în cadrul Campaniei Promo-LEX", se arată într-o notă informativă a organizației.


Amintim că, Parlamentul s-a convocat în sesiune extraordinară, în perioada 26 august – 8 septembrie 2022.

Începînd cu 15 septembrie 2022, Legislativul se va convoca în sesiunea ordinară de toamnă. Dispoziția de convocare a fost semnată de Președintele Parlamentului, Igor Grosu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?