X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3988

Proiectul privind alegerea directă a judecătorilor va fi prezentat în 30 de zile

11 oct. 2018,, 15:50   Politică
3364 4

Judecătorii ar putea fi aleși direct de către popor. Parlamentul a aprobat, în ședința de astăzi, hotărîrea pentru elaborarea proiectului de lege cu privire la modificarea şi completarea Constituţiei Republicii Moldova privind alegerea judecătorilor direct de către popor.

Inițiativa aparține deputatului Sergiu Sîrbu și a fost susținută de majoritatea deputaților prezenți la ședință.

Hotărîrea prevede ca Comisia juridică, numiri şi imunităţi să elaboreze proiectul de lege cu privire la modificarea şi completarea Constituţiei Republicii Moldova privind alegerea judecătorilor direct de către popor.

Proiectul de lege cu privire la modificarea şi completarea Constituţiei Republicii Moldova privind alegerea directă a judecătorilor de către popor urmează a fi prezentat Parlamentului în termen de 30 de zile.

Partidele parlamentare de opoziție au calificat drept populistă această inițiativă, fiind convinse că nu va avea sorți de izbîndă.


Totodată, Comisia va consulta public proiectul și va putea antrena în elaborarea acestuia specialişti din cadrul Secretariatului Parlamentului, Cancelariei de Stat, Ministerului Justiţiei, Consiliului Superior al Magistraturii, Comisia Electorală Centrală. De asemenea, va putea apela la asistenţa specialiştilor şi experţilor independenţi din Republica Moldova şi din străinătate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?