X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Proiect PAS: Ziua Victoriei ar putea fi marcată pe 8 mai

6 iun. 2023,, 15:11   Politică
3678 2

Deputații PAS au înregistrat un proiect de lege prin care ziua de 8 mai va fi declarată Ziua Victoriei asupra Nazismului și a Comemorării celor căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial.

Autorii inițiativei sînt deputații PAS Eugeniu Sinchevici și Natalia Davidovici. Aceștia au subliniat că Ziua Victoriei trebuie să fie o zi a Comemorării şi Reconcilierii.

"Capitularea Germaniei în faţa coaliţiei anti-hitleriste a fost semnată pe data de 8 mai 1945 şi anume aceasta dată este ziua Victoriei asupra Nazismului. Victoria coaliţiei anti-hitleriste marchează sfârşitul celui mai sîngeros război din istoria omenirii şi această Victorie a fost una comună, la ea contribuind prin jertfe şi eroism mai multe popoare, inclusiv moldovenii.

Nimeni nu poate să-şi adjudece principalul merit în cîştigarea acelui război, de aceea, Ziua Victoriei trebuie să fie o zi a Comemorării şi Reconcilierii. Este de datoria noastră să învăţăm lecţiile acelui război şi să nu permitem repetarea lui. În acelaşi amendament, vom stipula că Ziua Victoriei şi Comemorării celor căzuţi în Cel de-al Doilea Război Mondial, va deveni o zi comemorativă naţională. Memoria trebuie să ne unească, nu să ne dezbine", a declarat Eugeniu Sinchevici.

6
0
0
0
46

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?