X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Progresele și restanțele din domeniul justiției, discutate la Parlament

25 apr. 2023,, 18:15   Politică
2743 2

Ministerul Justiției a raportat despre progresele înregistrate la capitolul armonizării legislației cu directivele Uniunii Europene.

Raportul a fost prezentat în cadrul audierilor publice cu privire la evoluția implementării Acordului de Asociere R.Moldova-UE, desfășurate la Parlament.

Ședința a fost organizată de Comisia politică externă și integrare europeană, în comun cu membrii Comisiei juridice, numiri și imunități. La eveniment au participat și reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene și ai Cancelariei de Stat.

Ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, s-a referit la progresele înregistrate atît la capitolul libertate, securitate și justiție, cît și la capitolul drepturile și libertățile fundamentale ale omului. Astfel, pe parcursul anului 2022, în procesul de implementare de către Ministerul Justiției a Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, au fost realizate 20 de procese legislative, iar 26 de acțiuni sînt în proces de realizare.

De menționat că, anterior, Comisia politică externă și integrare europeană a demarat o serie de audieri publice privind implementarea Acordului de Asociere RM-UE. Totodată, la 4 martie 2022, Republica Moldova a depus oficial cererea de aderare la Uniunea Europeană.


Comisia Europeană a fost invitată să transmită Consiliului European un raport cu privire la îndeplinirea condițiilor prevăzute în avizul său din 17 iunie 2022, ca parte a pachetului periodic de extindere.

Consiliul European va decide asupra etapelor următoare după ce vor fi îndeplinite toate condițiile.

0
1
0
1
14

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?