X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Programul vizitei în Moldova a Ursulei von der Leyen și a lui Josep Borrel

30 mai. 2023,, 16:45   Politică
2977 1

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și vicepreședintele Comisiei Europene, Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Josep Borrell, se vor afla într-o vizită în Republica Moldova pentru a participa la summitul Comunității politice europene, programat pentru 1 iunie.

Înaintea summitului, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, va avea o întrevedere cu președintele Maia Sandu la 31 mai, după care părțile vor susține o conferință de presă comună.

Mai tîrziu în cursul zilei, Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politica de securitate, Josep Borrell, va lansa oficial noua Misiune de Parteneriat a Uniunii Europene în Republica Moldova, împreună cu viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicolae Popescu, și ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco.

Josep Borrel, în prezența ministrului moldovean al Apărării, Anatolie Nosatîi, va înmîna apoi în mod oficial echipamentul recent livrat forțelor armate moldovenești, a cărui achiziție a fost finanțată în cadrul Fondului european pentru pace.

Șefii de stat și de guvern de pe întreg continentul se vor reuni la Bulboaca la 1 iunie, în cadrul celui de-al doilea summit al Comunității politice europene, pentru a promova dialogul politic și cooperarea în vederea consolidării securității, stabilității și prosperității continentului european. Josep Borrell, vicepreședinte al Comisiei Europene și Înalt Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, se va întîlni cu prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, în marja reuniunii la nivel înalt a Comunității Politice Europene din 1 iunie.

4
0
0
1
25

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?