X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Programul Summitului Comunității Politice Externe, făcut public

31 mai. 2023,, 13:59   Politică
3244 0

Purtătorul de cuvînt al Guvernului, Daniel Vodă, a făcut public programul Summitului Comunității Politice Europene (CPE), care se va desfășura pe 1 iunie în Republica Moldova.

Evenimentul va începe la ora 10:00 cu întîmpinarea delegaților, care va dura circa două ore. Președintele Maia Sandu va întîmpina delegațiile, care vor veni în comuna Bulboaca, rînd pe rînd. De asemenea, oficialii străini vor susține declarații pentru jurnaliștii care vor fi prezenți la Bulboaca, de fiecare dată cînd vor trece pe la Door Stepuri.

Ceremonia oficială de începere a evenimentului va avea loc la ora 12:00 și va dura 30 de minute.

Liderii vor face o fotografie de familie la ora 12:30, după care vor fi desfășurate mesele rotunde. Subiectele, care se vor discuta în cadrul acestui prestigios for internațional vor fi concentrate pe securitate, energie și conectivitate. După acestea vor urma și întrevederi bilaterale, care se vor desfășura în cursul după-amiezii, anunță Noi.md cu referire la radiomoldova.md

Conferința de presă, estimativ, este stabilită la ora 17:00 și va fi susținută de către președinta Maia Sandu împreună cu liderii europeni.


Ministrul de Externe Nicu Popescu a precizat ieri că 48 de oficiali din cei 50 și-au confirmat participarea la cel de-al doilea Summit al Comunității Politice Europene Potrivit diplomatului, delegațiile vor veni pe parcursul a două zile. Prima jumătate va veni astăzi, 31 mai, iar a doua parte va veni pe data de 1 iunie, în prima jumătate a zilei.

Potrivit lui Nicu Popescu, pentru reflectarea evenimentului au fost acreditați 656 de jurnaliști, dintre care 177 din țara noastră. Cei mai mulți jurnaliști sînt din Franța – 66. De asemenea, vor fi și reprezentanți mass media din China, Argentina și alte țări noneuropene.

Menționăm, că acesta este al doilea Summit al Comunității Politice Europene. Primul Summit a avut loc anul trecut, 2022, la Praga, Cehia, și a întrunit lideri din 44 de țări europene. Pentru R. Moldova acesta primul eveniment de o asemenea anvergură, de politică externă.

3
0
0
0
16

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?