COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Programele „Prima Casa” și „Drumuri Bune”, luate la ochi de Guvernul Sandu

Ministrul Finanțelor în Guvernul Sandu, Natalia Gavriliță, nu știe, deocamdată, dacă Programele „Prima Casă” și „Drumuri Bune”, inițiate anul trecut de guvernarea PD, vor fi continuate.

Aceasta a declarat că deciziile privind aceste programe au fost luate în condiții netrasparente și nu este clar cît de eficiente sînt acestea pentru cetățeni, dar și pentru bugetul de stat.

Potrivit Nataliei Gavriliță, Programele „Prima Casa” și „Drumuri Bune” vor fi analizate. „Ne vom concentra pe două criterii principale: cît de bun este acest program pentru cetățeni și cît de oportun este acest mod de utilizare a fondurilor bugetare”, a precizat acesta pentru newsmaker.md.

Ea a explicat că, deocamdată, problema acestor programe este lipsa de transparență. „Nu este clar modul în care au fost luate deciziile, cine a fost consultat, cît de eficient au folosit fonduri etc. Nu pot spune acum că le vom opri sau nu. În primul rînd, vom vedea care este situația reală în sectorul public, care este deficitul, vom vedea cît de eficient folosim resursele publice”, a conchis sursa citată.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load