X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Programe de asistență a Consiliului Europei, discutate la Parlament

4 oct. 2021,, 15:21   Politică
2504 0

Președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Doina Gherman s-a întîlnit astăzi cu Directorul Oficiului Directoratului General pentru Programe al Consiliului Europei (ODGP/CoE), Verena Taylor.

În debutul discuției, Doina Gherman a trecut în revistă ultimele evoluții politice din Republica Moldova. De asemenea, a reiterat determinarea autorităților în avansarea implementării reformelor în beneficiul cetățenilor.

“Cetățenii țării noastre își doresc schimbări, iar noi vom depune tot efortul în acest sens pentru că înțelegem responsabilitatea pe care o avem odată cu obținerea unui mandat puternic, susținut de o mare parte a populației. Prioritatea noastră rămîne a fi reforma justiției pentru că doar astfel vom obține rezultate și în domeniile precum social, economic și altele”, a declarat Președinta Comisiei politică externă și integrare europeană.

Dialogul a vizat și proiectele de asistență incluse în Planul de acțiuni al Consiliului Europei pentru Republica Moldova pentru perioada 2021-2024, precum și acțiunile care urmează a fi întreprinse în acest sens.

Verena Taylor a confirmat disponibilitatea reprezentanților Consiliului Europei în oferirea suportului necesar Republicii Moldova, care au drept obiectiv – o viață mai bună pentru cetățenii țării, conform unor noi standarde europene.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?