X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Prognoza lui Dodon: Democrații mai au încă jumătate de an pînă să treacă în opoziție

16 mai. 2018,, 11:29   Politică
4429 5

Președintele Igor Dodon respinge acuzațiile aduse de guvernare precum că a cerut obținerea statutului de observator pentru Moldova la Uniunea Euroasiatică fără a avea împuternicirile respective, notează Noi.md.

„Toate acțiunile mele sînt conforme Constituției și în interesele cetățenilor”, a precizat Dodon astăzi, în cadrul unei conferințe de presă. El a făcut referire la articolul 86 din Constituție, conform căruia președintele poartă tratative și încheie tratate internaționale în numele R. Moldova fără acordul altor entități publice.

„Candu și alți oficiali, atunci cînd au venit cu declarațiile respective, fie nu au fost pregătiți juridic, fie fac campanie pentru alegerile din toamnă. Statutul de observator a fost obținut de Moldova, decizia a fost luată și punem punct aici. Nu necesită acest acord aprobări suplimentare în alte instituții de stat. Acest statut de observator nu pune în pericol alte acorduri semnate de Republica Moldova. Este un avantaj suplimentar, care ne dă posibilitatea să fim un for între UE și Uniunea Economică Euroasiatică”, a declarat Dodon.

Totodată, el a subliniat că democrații se înșeală dacă cred că au fost mandatați de cetățenii moldoveni să le reprezinte interesele.

„Legitimitatea acestei majorități parlamentare este mai joasă decît a președintelui țării, votat prin vot direct. Faptul că nu le place ceva nu înseamnă că au dreptul să dea aprecieri. Democrații mai au jumate de an pînă la alegeri și pe urmă voi fi ei "observatori" în opoziție, față de o guvernare pro-Moldova”, a adăugat oficialul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?