X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Profesorul Pavel Midrigan îl susține pe Igor Dodon la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie

5 oct. 2020,, 16:14   Politică
2849 3

Profesorul Pavel Midrigan susține că a decis să îl susțină pe Igor Dodon la alegerile prezidențiale din noiembrie. Juristul a declarat că își va da votul pentru actualul președinte al țării, care pe parcursul mandatului său a promovat suveranitatea, independența și neutralitatea Republicii Moldova, a stat la straja valorilor tradiționale și a religiei, și a pledat pentru o politică externă echilibrată.

”Au apărut mai mulți candidați la această funcție importantă și, făcînd o analiză a acestor candidați, am decis pentru cine voi vota, și acesta este actualul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon”, a declarat Midrigan.

Profesorul a remarcat că ideile promovate de președintele Igor Dodon îi sînt proprii. Printre acestea: suveranitatea și independența Republicii Moldova.
”Domnul președinte, pe parcursul a patru ani, a promovat această idee. Vreau să amintesc și proclamarea Anului Ștefan Cel Mare și Sfînt. Timp de 30 de ani nimeni nu a promovat întemeietorul statului moldovenesc și care pentru noi este un simbol foarte important. Toate țările din lume mizează pe suveranitate și independență. Consider că domnul președinte promovează corect această idee”, a spus juristul.

Un alt element care l-a determinat pe Pavel Midrigan să îl susțină pe Igor Dodon este promovarea ideii de păstrare a statutului de neutralitate a Republicii Moldova.

”Noi vedem cum diferite state promovează ideea aderării la NATO, la alte organizații militare. La noi, în Constituție, este prevăzut statutul de neutralitate și aceasta ne avantajează. Puterile mari discută diferite forme de influență. Noi sîntem un stat mic și trebuie să avem relații bune cu toate statele, fie vecinii noștri, fie UE, fie Federația Rusă”, a declarat juristul.


Profesorul Midrigan a remarcat și atenția pe care Igor Dodon o acordă în permanență religiei creștin ortodoxe - un pilon spiritual al societății.

”Aș aduce aminte aici și Congresul Mondial al Familiei. De fiecare dată, la diferite etape complicate din istorie, în jurul Bisericii se adună și se renaște o națiune sau un popor. Consider că domnul președinte corect atrage o atenție deosebită, pentru că trebuie să avem și acest spirit, indicat și în Biblie, și care este un moment important educațional pentru generațiile viitoare”, a spus Midrigan.

Profesorul Pavel Midrigan a evidențiat și poziția președintelui Igor Dodon de a menține relații bune și cu Estul și cu Vestul. Un moment important în mandatul președintelui Dodon a fost și restabilirea relațiilor cu Federația Rusă.

”Este foarte important pentru producătorii noștri agricoli. Federația Rusă este un partener de nădejde, vedem că foarte multe țări luptă pentru această piață de desfacere, pe care Federația Rusă ne-o acordă. Se merge în întîmpinare și cu persoanele care activează în Rusia. Și contactele economice cu producătorii noștri, sînt diferite proiecte. De exemplu și Forumul economic Republica Moldova-Federația Rusă. Aceste legături economice sînt benefice pentru Republica Moldova”, a declarat profesorul.

La baza platformei electorale a candidatului la funcția de președinte al țării, Igor Dodon, stau șapte piloni: grija pentru oameni, oraș confortabil și sate moderne, economia durabilă, apărarea și consolidarea statalității, reforma constituțională, politica externă echilibrată și păstrarea valorilor creștine și tradiționale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?