Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Procurorul Petru Iarmaliuc, huiduit în fața Curții de Apel

29 aug. 2022,, 14:33   Politică
3301 0

Procurorul Petru Iarmaliuc a fost huiduit în fața Curții de Apel Chișinău, unde astăzi se examinează recursul avocaților privind anularea măsurii preventive de arest la domiciliu pe numele fostului șef de stat, Igor Dodon. „Rușine, rușine, rușine”, au strigat protestatarii.

Ședința de judecată în privința fostului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost amânată la Curtea de Apel Chișinău, la solicitarea avocaților săi. Colegiul penal al Curții de Apel Chișinău urma să examineze recursul formulat de procurorul anticorupție, precum și de apărătorii ex-Președintelui Republicii Moldova.

Prin încheierea magistraților Judecătoriei Chișinău sediul Ciocana din 18 august 2022, s-a dispus prelungirea măsurii preventive sub formă de arest la domiciliu, pe un termen de 30 zile, în privința fostului șef de stat.

Procurorul de caz a contestat cu recurs decizia primei instanțe considerând că partea dispozitivă a deciziei nu corespundea motivării expuse în partea descriptivă de către judecătorul de instrucție.

Prin urmare, procurorul de caz, a solicitat magistraților de la apel prin recursul formulat de a aduce în concordanță partea dispozitivă cu cea motivatorie.


Igor Dodon a fost reținut pe 24 mai 2022.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?