X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Procurorul General: Sandu și Grosu ar putea fi trași la răspundere penală

19 aug. 2021,, 15:15   Politică
6045 29

Stoianoglo intră în război deschis cu Maia Sandu">Maia Sandu și noua guvernare. Acesta a susținut o conferință de presă la ora 11.00, unde a acuzat conducerea țării de ingerințe în sistemul de drept, relatează eNews.

Stoianoglo a spus că, în dosarul "furtului miliardului" urmează "să fie trași la răspundere și cei care au votat hotărîrile de Guvern, care au dus la devalizarea sistemului bancar".

În martie 2015, Maia Sandu, în calitate de ministru al Educației, a votat la ședința secretă a Guvernului pentru oferirea garanțiilor de stat pentru cele trei bănci falimentate, în valoare de circa 5,3 miliarde de lei. În noiembrie 2014, la o altă ședință a Guvernului, Igor Grosu, în calitate de viceministru al Educației, a votat pentru acordarea garanțiilor bancare în valoare de 9,5 miliarde de lei.

Alexandr Stoianoglo a mai spus că președintele Maia Sandu i-a cerut personal să deschidă în mod arbitrar dosare penale mai multor persoane din opoziție.

"În același timp, Președintele nu a cerut și dosare penale pe numele celor din fracțiunea Șor”, a menționat procurorul general.


Procurorul General îi cere șefului statului să publice lista și stenograma ședinței CSS. Procurorul General a declarat că nu are de gînd să-și dea demisia și acuză PAS, în speță pe Maia Sandu, că încearcă să-și subordoneze justiția.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?