Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Procurorul general: Plahotniuc, principalul beneficiar al furtului miliardului

18 mai. 2020,, 11:17   Politică
5217 13

Principalul beneficiar al furtului miliardului ar fi Vladimir Plahotniuc. Anunțul a fost făcut de procurorul general, Alexandr Stoianoglo, potrivit căruia procuratura dispune de probe incontestabile, conform cărora Plahotniuc a beneficiat de acești bani, prin intermediul grupului Șor.

Potrivit lui Stoianoglo, în total, Plahotniuc ar fi beneficiat de peste 100 milioane de dolari, bani cu care și-ar fi procurarat chiar și un avion personal.

„Reieșind din cele constatate, va fi adoptată o nouă ordonanță. I se aduc trei capete de acuzare - de crearea unei organizații criminale, escrocherie și spălare de bani”, a declarat procurorul general.

Totodată, șeful Procuraturii Generale a declarat că oamenii legii au ascuns, începînd cu anul 2015, informația legată de jaful bancar, inclusiv rapoartele Kroll, declarînd că în furtul miliardului ar fi fost implicate trei grupări: a lui Platon, a lui Șor și a lui Filat.

La fel, procurorii vor cere repetat extrădarea omului de afaceri Vlad Plahotniuc din SUA în Republica Moldova.


„Documentele vor fi traduse în limba engleză și trimise în SUA pentru a-l extrăda pe cetățeanul Vlad Plahotniuc în Republica Moldova. Vom cere evaluarea averii și a companiilor care îi aparțin. Mizăm pe susținerea societății. Este un moment al adevărului”, a declarat Stoianoglo.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?