Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Procurorul general despre „furtul miliardului”: unele persoane implicate au fost protejate de la urmărirea penală

20 ian. 2020,, 15:45   Politică
3884 0

Direcția pe care s-au axat procurorii care au investigat cazul fraudei bancare nu a permis o investigație cuprinzătoare și obiectivă cu privire la toți potențialii beneficiari ai „furtului miliardului”.

O declarație în acest sense a fost făcută de procurorul general Alexandr Stoianoglo în cadrul unei conferințe de presă, unde a prezentat rezultatele controlului cuprinzător efectuat de Procuratura Anticorupție și Procuratura Combaterea Criminalității Organizate și Cazuri Speciale (PCCOCS).

Potrivit lui Stoianoglo, organizațiile implicate în investigarea cazului privind frauda bancară au depus multe eforturi la desfășurarea anchetei, ceea ce a permis condamnarea unor infractori, inclusiv arestarea bunurilor lor și a altor active valoroase.

„Cu toate acestea, examinarea procedurală a materialelor cauzelor penale corespunzătoare a scos la iveală mai multe neajunsuri, care ne permit să concluzionăm că direcția pe care s-au concentrat pînă acum colegii noștri nu a permis o investigație cuprinzătoare și obiectivă cu toți potențialii beneficiari ai „furtului miliardului”, a spus procurorul.

Stoianoglo a menționat că aceste concluzii sînt confirmate și de „ignorarea totală a pozițiilor și declarațiilor unor persoane implicate direct în procesele anchetate și protecția altora folosind instrumente procedurale penale, care apără clar unilateral doar anumite grupuri de interese economice și politice”.


În acest sens, procurorii care au efectuat verificarea, au inclus și materiale din dosarul penal primite de la procuratura română (DIICOT).
Potrivit lui Stoianoglo, aceeași abordare a fost realizată și în raport cu alte cazuri, dacă subiectul anchetei lor contrazice versiunii de bază prezentată de Procuartura Anticorupție".

„În general, tema „fraudei bancare” este destul de complexă și, din acest motiv, evaluările care ar trebui prezentate procurorilor implicați în anchetă, vor fi făcute după o serie de măsuri procedurale planificate în etapele finale ale monitorizării”, a subliniat Stoianoglo.
Procurorul general a anunțat că, în funcție de rezultatele ferificării activității lor desfășurate în ultimii 4 ani, la Consiliul Suprem al Procurorilor au fost deja trimise prezentări cu privire la unii procurori condamnați pentru încălcarea drepturilor omului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?