X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Procurorii vor încă 30 de zile de arest pentru deputata Marina Tauber

2 sep. 2022,, 17:43   Politică
3546 0

Procurorii vor încă 30 de zile de arest pentru deputata Partidului Politic Șor, Marina Tauber. Demersul privind prelungirea măsurii preventive a fost înaintat judecătorului de instrucție, transmite tv8.md.

„Data ședinței de examinare a demersului urmînd să fie fixată de instanța de judecată”, anunță Procuratura Anticorupție.

Marina Tauber se află în arest în Penitenciarul 13 din luna iulie. Parlamentara a fost reținută la scurt timp după ce ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și Serviciul de Informații și Securitate (SIS), în comun cu procurorii anticorupție, au descins joi, 21 iulie, cu percheziții în mai multe locații din țară, în cadrul unui dosar pornit cu privire la finanțarea ilegală a Partidului Șor.

Potrivit procurorilor, s-a constatat că partidul ar fi acceptat conștient bani de proveniență dubioasă, din partea unei grupări criminale, care erau folosiți în interes de partid, precum onorarii pentru artiști, salarii pentru membri și organizarea de proteste. Banii grupului criminal ajungeau în Republica Moldova sub formă de transferuri și convertiri, inclusiv în criptovalută, iar pentru a camufla originea mijloacelor financiare, erau folosite diverse canale de finanțare precum Dubai, Viena, Monaco.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?