Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Procurorii cer ca Igor Dodon să rămînă în arest la domiciliu

16 noi. 2022,, 17:33   Politică
2593 0

Procurorii au înaintat demers privind prelungirea mandatului de arest la domiciliu pentru Igor Dodon, care va fi examinat la şedinţa programată pentru vineri. Avocaţii fostului preşedinte au organizat marţi o conferinţă de presă, în care au declarat că deţin dovezi că probele video sînt trucate că c dosarul va fi făcut public pentru a convinge cetăţenii că este fabricat, transmite anticoruptie.

„Unica probă sînt înregistrările video care au fost efectuate în sediul Partidului Democrat în luna iunie 2019. Inițial am crezut că acest înregistrări video au temelie legală pentru a fi puse la baza unei acuzații. Dar studiindu-le, am constatat că aceste înregistrări, deși sînt prezentate ca find ridicate de la o persoană din sediul PDM, în realitate au fost audiați doi martori care nouă ne confirmă că înainte de a fi ridicate, de două ori s-a intervenit în aceste înregistrări și au fost trucate”, a declarat avocatul Ion Vîzdoagă.

Apărătorii spun că unul dintre cele mai importante momente care demonstrează că dosarul lui Igor Dodon este politic îl reprezintă scurgerea recentă din contul Telegram al unui demnitar înalt din Președinție. Petru Balan a explicat că Igor Dodon, care se află în arest la domiciliu, are un microfon la brățara de la picior, fiind înregistrat non-stop, lucru recunoscut și de către procuror. „O înregistrare audio de acest gen a apărut pe un cont Telegram. Cine putea să o furnizeze nu știm, dar vă putem spune calitatea celor care puteau să o furnizeze – doar procurorul de caz sau ofițerii de investigații. Alte persoane nu au acces”, a spus Petru Balan.

Avocatul Nicolae Posturusu a declarat că clientul său este decis să facă public dosarul. „Domnul Dodon în scurt timp va plasa toate materialele dosarului penal pe site-ul său, ca absolut toți cetățenii, toată presa, toți jurnaliștii, toți studenții facultăților de drept, reprezentanții organizațiilor neguvernamentale, care încă încearcă să-și mențină o poziție echidistantă cu tot ce se întîmplă pe justiție în Moldova”, a spus Postrusu.

Procuratura Anticorupţie nu a comentat acuzaţiile apărătorilor lui Dodon.

10
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?