X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3990

Procurorii anticorupție i-au înaintat învinuirea lui Iurie Roșca

31 mai. 2018,, 15:11   Politică
7542 7

Procurorii anticorupție i-au înaintat învinuirea lui Iurie Roșca, fostul lider al Partidului Popular Creștin Democrat din Moldova. Informația a fost confirmată pentru TV8 de Anastasia Mihalceanu, ofițer de presă al Procuratorii Anticorupție.

Tot ea, a menționat anterior pentru TV8 că pe numele lui se efectuează urmărirea penală în baza art. 326, aliniat 3, litera a „Trafic de influență cu primirea de bunuri sau avantaje în proporţii deosebit de mari”.

Presa scria atunci că, Iurie Roșca ar fi cercetat în baza unor acțiuni care au avut loc acum nouă ani. Fostul politician ar fi cerut, în 2009, un milion de euro de la un om de afaceri din Republica Moldova. În schimbul acestei sume, fostul lider PPCD ar fi promis că va „convinge” judecători să se implice pentru influențarea unor decizii de judecată care aveau să-i salveze businessul omului de afaceri.

La scurt timp după ce ar fi pretins milionul, Roșca ar fi primit două prime tranșe care se ridică la ordinul sutelor de mii de euro. În 2009 (iunie – septembrie), Iurie Roșca a deținut funcția de viceprim-ministru al Republicii Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?