COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Procurorii anticorupție i-au înaintat învinuirea lui Iurie Roșca

Procurorii anticorupție i-au înaintat învinuirea lui Iurie Roșca

Procurorii anticorupție i-au înaintat învinuirea lui Iurie Roșca, fostul lider al Partidului Popular Creștin Democrat din Moldova. Informația a fost confirmată pentru TV8 de Anastasia Mihalceanu, ofițer de presă al Procuratorii Anticorupție.

Tot ea, a menționat anterior pentru TV8 că pe numele lui se efectuează urmărirea penală în baza art. 326, aliniat 3, litera a „Trafic de influență cu primirea de bunuri sau avantaje în proporţii deosebit de mari”.

Presa scria atunci că, Iurie Roșca ar fi cercetat în baza unor acțiuni care au avut loc acum nouă ani. Fostul politician ar fi cerut, în 2009, un milion de euro de la un om de afaceri din Republica Moldova. În schimbul acestei sume, fostul lider PPCD ar fi promis că va „convinge” judecători să se implice pentru influențarea unor decizii de judecată care aveau să-i salveze businessul omului de afaceri.


La scurt timp după ce ar fi pretins milionul, Roșca ar fi primit două prime tranșe care se ridică la ordinul sutelor de mii de euro. În 2009 (iunie – septembrie), Iurie Roșca a deținut funcția de viceprim-ministru al Republicii Moldova.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load