Criza energetică stiri: 772
Preşedintele stiri: 3230
Puterea stiri: 7217
Obiectiv european stiri: 291

Procuratura, MAI și SIS vor verifica dacă deputatul PAS Litvinenco a intervenit în deciziile CC

26 apr. 2021,, 14:50   Politică
2545

Deputatul PAS Sergiu Litvinenco a avut mai multe întîlniri cu judecătorul Curții Constituționale (CC) Nicolae Roșca. Despre aceasta socialistul Vasile Bolea a declarat în cadrul unui briefing de presă. Bolea a cerut ca SIS, Procuratura Generală și Ministerul de Interne să investigheze acest caz, pentru a stabili dacă deputatul PAS a intervenit în deciziile magistratului.

„Pe parcursul ultimului an, Sergiu Litvinenco se întîlnea cu fostul membru PAS și ex-avocatul Maiei Sandu, în prezent judecător la CC, Nicolae Roșca. Cei doi au discutat agenda Curții, poate se consultau pe diferite soluții la unele decizii. Am să adresez interpelare de deputat la Procuratura Generală, MAI și SIS, să stabilească geolocația și să fixeze întrunirile între cei doi și să dea o apreciere juridică acestor întruniri, dacă aceste întîlniri între Litvinenco și Roșca reprezintă ingerință în actul justiție”, a declarat Bolea.

Amintim că judecătorul Curții Constituționale Nicolae Roșca a fost numit în această funcție de către Guvernul condus de Maia Sandu pe criterii politice. Roșca, fostul membru PAS și avocat personal al Maiei Sandu, a fost promovat în funcție, chiar dacă nu a obținut cea mai mare notă la concurs.

Pe de altă parte, deputatul Sergiu Litvinenco dezminte faptul că ar avut întîlniri programate cu fostul său coleg de partid, judecătorul Curții Constituționale, Nicolae Roșca.

”Respect independența judecătorilor Curții Constituționale și deciziile acestei instituții. Anume independența Curții Constituționale reprezintă puterea ei în fața uzurpatorilor. Acest lucru Vasile Bolea nicidecum nu-l poate înțelege. Totodată, anunț că îl voi da în judecată pe Vasile Bolea pentru calomnie”, a precizat deputatul PAS, acuzat că ar fi dat sfaturi judecătorului Nicolae Roșca în privința unor decizii ale CC.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав