Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Procuratura Generală vine cu un răspuns pentru blocul ACUM

28 mai. 2019,, 14:50   Politică
3671 0

Reprezentanții Procuraturii generale confirmă că au primit invitație din partea deputaților Blocului politic ”ACUM Platforma DA și PAS” la consultările publice pe marginea proiectului de modificare a Legii cu privire la Procuratură.

„Confirmăm recepționarea la data de ieri prin poșta electronică a invitației unor fracțiunii parlamentare de a participa la discuții privind inițiativa acestora de a modifica legea cu privire la Procuratură.

Este o acțiune cu tentă politică evidentă, o nouă încercare de a atrage Procuratura Generală în luptele politice ale unor partide.

Procuratura nu o dată a declarat public că nu va da curs și nu va participa la acțiuni cu tentă politică, motiv pentru care nici de această dată nu va participa la evenimentul enunțat.

Cît privește subiectul abordat în invitație, amintim tuturor că actuala Lege cu privire la Procuratură, pusă în aplicare de la 1 august 2016, a fost elaborată de către un grup interdepartamental de juriști, prezidat chiar de către un ONG național, legea a fost votată cu un larg consens în Parlament și a beneficiat de expertiza internațională, inclusiv cea a Comisiei de la Veneția”, au declarat reprezentanții Procuraturii, potrivit unimedia.md.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?