X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Procuratura generală a comentat imaginile publicate de Reniță

18 mai. 2020,, 16:56   Politică
4789 12

Procuratura Generală spune că nu se poate autosesiza pe marginea imaginilor video publicate astăzi de către deputatul Iurie Reniță, ce ar prezenta o nouă secvență de la întrevederea dintre Igor Dodon, Vlad Plahotniuc, și Serghei Iaralov, care ar fi avut loc la sediul PD, cînd formațiunea era condusă încă de Plahotniuc.

„Procuratura nu cunoaște cît de veridice sînt, în ce circumstanțe au fost făcute, dar și alte detalii inerente unor astfel de înregistrări”, se menționează într-un comunicat al instituției de rumărire penală.

„În fond, prin intermediul mass-media, deputatul Iurie Reniță a făcut un denunț.

În context reiterăm că, dacă denunțătorii unor infracțiuni își doresc cu adevărat consecințe de ordin juridic de la acțiunile lor și nu o fac doar pentru PR sau în favoarea unor grupuri de interese, trebuie să o facă în conformitate cu Codul de procedură penală, adresîndu-se către organul de urmărire penală competent, conformînd actul de sesizare după formă și conținut cerințelor legii, fapt ce trebuie să fie cunoscut de către toți, în special, de către un membru al legislativului”, se arată în comunicatul Procuraturii Generale, transmite unimedia.info.

Potrivit instituției statului, examinarea sesizărilor în privința Președintelui Republicii Moldova și examinarea infracțiunilor de către acesta se face de către Procurorul General sau de către un procuror desemnat de acesta.


„La momentul de față, informăm că deputatul Iurie Reniță nu a adresat vreun denunț, iar doar în baza imaginilor prezentate de către acesta, Procuratura nu poate legal să se autosesizeze pentru că nu cunoaște cît de veridice sînt, în ce circumstanțe au fost făcute, dar și alte detalii inerente unor astfel de înregistrări.

Reieșind din interesul pe care-l prezintă acest caz, Procuratura solicită deputatului Iurie Reniță, să înainteze un denunț oficial, conformat cerințelor legale și să contribuie la investigarea acestuia”, se mai menționează în comunicatul oficial.

Pe 18 mai, deputatul Iurie Reniță a publicat o secvență de la o întrevedere dintre Igor Dodon, Vlad Plahotniuc și Serghei Iaralov, imagini de la care au mai apărut în spațiul public. La întîlnire, Plahotniuc a venit cu o pungă neagră, iar discuțiile s-ar axa pe transmiterea acesteia unor alte persoane. La scurt timp după conferință, primarul de Bălți, Renato Usatîi a venit în fața Președinției, cu o pungă neagră, pe care i-ar fi adus-o lui Igor Dodon, făcînd trimitere la aceleași imagini video. Portivit acestora, Dodon nu a luat acea pungă, ci a rămas la Iaralov.

În același timp, șeful statului a calificat imaginile drept un scenariu de atac asupra sa, prin scoaterea „conservelor oligarhice” în spațiul public. Igor Dodon a negat veridicitatea discuțiilor prezentate și a spus că la acea întrevedere „fiecare își făcea jocul și sceneta” pregătita din timp.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?