X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Procuratura, despre posibilitatea aplicării arestului preventiv pe numele lui Filat

16 dec. 2019,, 17:36   Politică
10680 3

Reprezentanții Procuraturii declară că la această etapă nu există temeiuri legale pentru a solicita arest preventiv în privința fostului premier, Vlad Filat, care se află în libertate de două săptămîni și numele căruia mai figurează într-un dosar de spălare de bani.

Acum două săptămîni, fostul prim-ministru a fost eliberat din închisoare prin decizia Judecătoriei Chișinău în dosarul în care acesta fusese condamnat la 9 ani de închisoare pentru corupere pasivă și trafic de influență. Deși se află în libertate, pe rolul instanței de fond se mai numără un dosar, în care Vlad Filat este acuzat de spălare de bani în proporții deosebit de mari.

Într-un răspuns oferit pentru Ziarul de Gardă, Procuratura declară că, la această etapă, procurorii nu au un temei pentru a solicita o măsură preventivă în privința lui Filat.

„Nu există informații precum că el s-ar eschiva de la examinarea judiciară sau ar influența buna desfășurare a procesului penal. În același timp, statutul său de condamnat eliberat condiționat, înainte de termen, presupune respectarea restricțiilor impuse lui de către instanța de judecată. Încălcarea acestora ar avea consecințe negative pentru el cu referire la executarea restului pedepsei”, este menționat în răspunsul Procuraturii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?