X 
Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Procuratura, despre imaginile de la audierea lui Platon

29 mai. 2020,, 21:44   Politică
4009 2

Procuratura Generală informează că a inițiat o cauză penală pe faptul „divulgării datelor urmăririi penale” și ”amestecul în înfăptuirea urmăririi penale” după ce în spațiul public au apărut secvențe video din cadrul audierii lui Veaceslav Platon în dosarul penal, preluat de la DIICOT România, în care este vizat Vladimir Plahotniuc.

„Prin ordonanța Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, investigațiile au fost puse în sarcina unui grup de urmărire penală care urmează să stabilească toate circumstanțele divulgării informațiilor și actelor procesuale din dosar, în vederea amestecului la efectuarea urmăririi penale. În paralel, conform Legii cu privire la Procuratură, a fost demarat și un control de serviciu pentru stabilirea circumstanțelor scurgerii în presă a materialelor cu caracter procesual penal, divulgate contrar intereselor urmăririi penale și neconform procedurilor legale. Procuratura va continua să depună toate eforturile pentru investigarea obiectivă a dosarelor vizînd devalizarea sistemului bancar, indiferent de tentativele unora de a zădărnici acest proces ireversibil”, este precizat într-un comunicat de presă al Procuraturii Generale.

Anterior, în spațiul public a apărut o secvență video în care figurează Veaceslav Platon, împreună cu avocații acestuia, și procurorul general, Alexandr Stoianoglo. În filmuleț, cei doi se salută amical, iar ulterior omul de afaceri este audiat. Veaceslav Platon a fost întrebat despre compania „Westburn Enterprises Limited”, însă omul de afaceri a refuzat să răspundă, motivînd că „informațiile ar putea fi utilizate împotriva mea”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?