X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Procuratura Anticorupție prezintă detalii în urma perchezițiilor efectuate la Igor Dodon

24 mai. 2022,, 17:09   Politică
5267 0

Procurorul-șef interimar al Procuraturii Anticorupție, Elena Cazacov, a oferit detalii pe marginea perchezițiilor desfășurate astăzi în dosarul penal în care este cercetat fostul președinte Igor Dodon.

Potrivit procurorului, pe parcursul zilei de astăzi s-au desfășurat 10 percheziții în diverse locații, precum și trei în automobile.

Aceasta a comunicat că Igor Dodon este cercetat penal pe mai multe capete de acuzare: îmbogățire ilicită, trădare de patrie, corupere pasivă și finanțare ilegală a partidului, fapte care ar fi avut loc din 2014 pînă în prezent. În cadrul dosarului mai sînt cercetate și alte persoane interpuse.

Procurorul Elena Cazacov a mai comunicat că bunurile și banii depistați în timpul perchezițiilor se cifrează la zeci de milioane de lei, incluzînd valută, bunuri imobile, mijloace de transport.

"Au fost depistate bunuri de lux, mijloace bănești în valuta națională și străină, contracte, chitanțe, documente, recipise, care au fost ridicate și urmează fi examinate. Bunurile de lux urmează a fi supuse verificărilor în vederea stabilirii faptelor, dacă au tangență la îmbogățirea ilicită", a precizat Cazacov.


Potrivit procurorului, una dintre persoanele vizate în dosar a încercat să distrugă probele prin înghițire, la domiciliul acesteia fiind depistate înscrisuri care confirmă tranzacții cu bunuri imobile în valoare de peste 700 de mii de euro. "La persoana respectivă au mai fost găsite sume bănești în valoare de 37 de mii de euro", a precizat Cazacov.

"Este relevant de menționat că în una din locațiile supuse perchezițiilor au fost depistate peste 600 de mii de lei, iar într-un plic cu simbolica unui partid- sume în valută de 17 mii de euro și 1000 de dolari", a mai adăugat procurorul.

Totodată, s-a constatat că persoanele vizate în dosar, la începutul anului 2022 ar fi beneficiat de tururi turistice al căror cost depășește suma de 4 milioane de ruble rusești, a precizat procurorul-șef interimar al Procuraturii Anticorupție.

5
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?