Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Procuratura Anticorupție:„Ofițerul a văzut întîmplător mașina Galinei Dodon, parcată lîngă liceu”

13 iun. 2022,, 21:45   Politică
3588 0

Procuratura Anticorupție neagă informația precum că soția lui Igor Dodon, Galina Dodon, ar fi fost oprită în trafic, pe drum, cînd mergea cu copiii la lecția de şah, pentru a i se înmîna citația ca să fie pusă sub învinuire. „Ofițerul de investigații care se deplasa spre domiciliul familiei Dodon pentru înmînarea citației, văzînd că autoturismul dnei Galina Dodon era parcat în apropierea liceului Prometeu din mun. Chișinău, s-a apropiat de aceasta și i-a înmînat citația”, se menționează într-un comunicat remis de PA.

„Suplimentar, cu referire la citarea la Procuratura Anticorupție a dnei Galina Dodon, venim cu unele precizări, care indică la caracterul fals al declarațiilor apărute pe rețelele de socializare prin care subiectul investigației în dosarul „Kuliok”, încearcă să manipuleze opinia publică.

În ceea ce privește afirmațiile, precum că dna Galina Dodon a fost stopată în trafic de către poliție pentru înmînarea citației, acestea nu corespund circumstanțelor reale.

În realitate, ofițerul de investigații din cadrul grupului de urmărire penală, care se deplasa spre domiciliul familiei Dodon pentru înmînarea citației, văzînd că autoturismul dnei Galina Dodon era parcat în apropierea liceului Prometeu din mun. Chișinău, s-a apropiat de aceasta și i-a înmînat citația”, se menționează în comunicatul remis de PA.

Soția lui Igor Dodon, Galina Dodon, a primit citație de la Procuratură pentru a fi pusă sub învinuire. „Procurorii au oprit-o în trafic, pe drum, cînd mergea cu copiii la lecția de şah (probabil este filată non-stop)”, a scris Dodon, pe Facebook. „Este un caz fără precedent pentru Republica Moldova, cînd dorința de răfuială asupra oponentului politic o împinge pe Maia Sandu, președinte actual al țării, să-mi atace soția, copiii, mama, rudele apropiate”, a precizat fostul șef de stat.


Ulterior, Procuratura Anticorupție a confirmat „citarea pentru data de 16 iunie, a soției lui Igor Dodon, Galina Dodon, dar și altor persoane complici la săvîrșirea infracțiunilor, în vederea înaintării învinuirii și audierii în calitate de învinuiți în dosarul denumit generic Kuliok”.

În prezent, Igor Dodon se află în arest la domiciliu. Acesta a fost reținut pe 24 mai 2022, de ziua Maiei Sandu, pentru 72 de ore, pe 4 dosare penale, printre care trădare de patrie, corupție sau îmbogățire ilegală.

Pe 26 mai, judecătorii l-au plasat în arest la domiciliu pe Igor Dodon pentru 30 de zile, deși procurorii au cerut menținerea fostului președinte după gratii. Comnatul lui Dodon, bănuit în dosarul de îmbogățire ilicită, drept complice, a fost trimis pentru o lună în Penitenciarul 13.

Igor Dodon a respins toate acuzațiile care i s-au adus și a declarat că poate proba fiecare sumă de bani care a fost ridicată de procurori din casa sa, acestea fiind legal acumulate din salariu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?