Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Procuratura Anticorupție a retras învinuirile împotriva coproprietarului rețelei de benzinării ”Vento”

16 sep. 2020,, 11:15   Politică
2146 0

Procuratura Anticorupție a renunțat la învinuirile aduse coproprietarului rețelei de benzinării ”Vento”, Igor Borș, care acum doi ani fusese reținut, iar ulterior, timp de aproximativ un an - deținut în arest preventiv.

Procuratura Anticorupție a solicitat Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani achitarea lui, decizia finală urmînd a fi luată de magistrați pe 28 septembrie curent.

Amintim că, pe 3 martie 2018, Procuratura Anticorupție (condusă la acea etapă de Viorel Morari) anunța despre reținerea omului de afaceri, care împreună cu alți șase presupuși complici au fost învinuiți de spălare de bani și evaziune fiscală, în scopul obținerii controlului şi dobîndirea proprietății asupra stațiilor PECO ce aparțineau unei întreprinderi mixte cu capital străin.

Procurorul de caz (Roman Statnîi) a organizat atunci percheziționarea, reținerea, menținerea persoanelor în arest de la două pînă la unsprezece luni, fiindu-le sechestrate și averile. Ulterior, același procuror i-a scos pe toți de sub urmărire penală, unicul figurant deferit justiției fiind co-proprietarul rețelei de benzinării, Igor Borș.

La baza urmăririi penale a acestuia a stat actul emis în urma unui control fiscal (anulat ulterior de instanța de judecată), efectuat la insistența Procuraturii Anticorupție la respectivul agent economic pentru perioada de pînă la venirea coproprietarului în afacere. Potrivit Procuraturii, Igor Borș era doar coproprietar, împreună cu fratele său, neavînd nici o funcție executivă și nerealizînd în acest sens nicio activitate de administrare a acestei întreprinderi.


Procuratura anunță că acțiunile poliției și ale procurorilor anticorupție care au gestionat acest dosar sînt verificate, în prezent, în cadrul unei anchete penale.

Numele fraților Andrian și Igor Borș, coproprietari ai rețelei de benzinării ”Vento”, se regăsește în lista celor 38 de dosare, care ar reprezenta rezultatul unor comenzi politice și care au dus la urmărirea penală și judecarea, pe nedrept, a mai multor persoane.

În luna iunie 2020, Procuratura Generală a informat publicul despre primul bilanț al evaluării acestor dosare, inclusiv despre clasarea cauzei penale în privința lui Andrian Borș, care a reușit să scape, la acea perioadă, de arest, fiind plecat peste hotare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?