Coronavirus stiri: 8130
Obiectiv european stiri: 326
Criza energetică stiri: 931

Procesul de reglementare transnistreană, discutat la Parlament

15 iun. 15:00   Politică
2100

Membrii Comisiei speciale de monitorizare și control parlamentar asupra realizării politicii de reintegrare a Republicii Moldova s-au întrunit în ședință. La ea a participat și vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian.

În cadrul ședinței, participanții au discutat despre situația curentă din regiunea transnistreană. Deputații au remarcat necesitatea consolidării eforturilor, pentru a asigura o cooperare eficientă pe diverse dimensiuni, inclusiv cea umanitară.

De asemenea, membrii Comisiei speciale au accentuat importanța acțiunilor de asigurare a respectării drepturilor omului pentru cetățenii din raioanele de est ale Republicii Moldova.

”Pe parcursul activității Comisiei, ne dorim să facilităm procesul de reglementare transnistreană pe linia parlamentară. Sper că vor fi și activități legislative, care vor avea drept rezultat facilitarea procesului de reintegrare a Republicii Moldova”, a menționat președintele Comisiei speciale, vicepreședintele Parlamentului, Mihail Popșoi.

Comisia parlamentară specială de monitorizare și control parlamentar asupra realizării politicii de reintegrare a Republicii Moldova a fost constituită la inițiativa Președintelui Parlamentului, Igor Grosu. Aceasta are drept scop apropierea cetățenilor de pe ambele maluri ale Nistrului.


Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав