X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Procesul de negocieri cu Gazprom a fost politizat – opinie

2 noi. 2021,, 15:00   Politică
2630 2

Vrea guvernarea să recunoască sau nu, dar procesul de negocieri cu Gazprom a fost politizat, este de părere analistul politic Dionis Cenușă.

Acesta l-a contrazis astfel pe ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, care a menționat în cea mai recentă conferință de presă că guvernarea nu a avut intenția să politizeze tratativele. Potrivit lui, politizarea a devenit o modalitate de a rezolva problema, și în același timp a creat unele obstacole.

„Ministrul Spînu a declarat că intenția guvernării a fost să nu politizeze negocierile cu Gazprom. Realitatea este cu totul alta:

1) Președintele Sandu a remarcat că a facilitat negocierile vorbind telefonic cu șeful adjunct al Kremlinului Kozak (aspect politic).

2) Ministrul Spînu a sugerat că implementarea integrală Pachetului Energetic 3 a fost abordată la negocieri (aspect politic).


3) Unii reprezentanți ai PAS răspîndeau în public sentimente de patriotism că “mai bine să plătim gaz scump” decît să acceptăm condițiile care ar fi impuse de Gazprom (aspect politic).

4) UE nu ar fi fost chemată să ajute Moldova și dialogul pe securitate energetică nu ar fi devenit deodată prioritar în relația cu UE (aspect politic).

Deci, vrea Ministrul Spînu să admită sau nu, dar procesul de negocieri a fost politizat. Cred că politizarea a devenit o parte din soluție, deși a creat anumite probleme pentru procesul de negocieri”, menționează Cenușă.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?