COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI770 910 INFECTAȚI289 025(+648)   TRATAȚI 273 259     DECESE 6695(+16)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2923
Puterea stiri: 6635

Problemele trebuie rezolvate între Chișinău și Tiraspol. Declarație

28 iul. 10:15   Politică
3122 7

Sub conducerea noilor autorități moldovenești, relațiile Republicii Moldova cu Rusia vor fi formate în baza respectului reciproc, a transparenței, înțelegerii esenței evenimentelor care au loc și exclusiv în interesul Moldovei și al cetățenilor săi.

Despre acest lucru a declarat deputatul în parlament din partea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Vladimir Bolea, în cadrul emisiunii "Interviu exclusiv" cu Nina Dimoglo, transmite Noi.md.

"Maia Sandu reprezintă interesele Republicii Moldova și ale cetățenilor săi. Moldova are un comportament neutru. Avem conflictul transnistrean, care nu a fost rezolvat, și trebuie să-l rezolvăm pînă la capăt exclusiv prin mijloace politice și diplomatice. În primul rînd, problemele trebuie rezolvate între Chișinău și Tiraspol. Pe teritoriul Moldovei nu a existat nici un conflict etnic sau religios din 1991. Conflictul are un caracter pur politic și economic, unii oameni cîștigă pur și simplu bani împărțind țara în malul stîng și malul drept. Și trebuie să rezolvăm acest conflict, trebuie să avem o discuție matură cu Rusia, cu Ucraina, cu Uniunea Europeană, ținînd cont de interesele poporului din Moldova. Sînt sigur că vom reuși", a spus Vladimir Bolea.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ce părere aveți despre introducerea prezentării obligatorii a certificatului COVID-19 în Republica Moldova?
🔽🔽