Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Problemele stringente, discutate de Popescu și delegația spaniolă aflată în R. Moldova

9 noi. 2022,, 16:30   Politică
1974 0

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene din Republica Moldova, Nicu Popescu, a avut o întrevedere cu membrii delegației Comisiei pentru afaceri externe din cadrul Congresului deputaților Regatului Spaniei condusă de Pau Mari-Klose, președintele Comisiei pentru afaceri externe, Grupul parlamentar socialist (PSOE), Antonio Gómez-Reino Varela, Grupul parlamentar Unidas Podemos, Juan José Matarí Sáez, Grupul parlamentar Popular, María Olga Alonso Suárez, Grupul parlamentar Socialist (PSOE), María Valentina Martínez Ferro, Grupul parlamentar Popular, Víctor Manuel Sanchez del Real, Grupul parlamentar VOX.

În cadrul întrevederii cu delegația spaniolă Popescu a vorbit despre agenda bilaterală, acțiunile pe care le întreprinde țara noastră în parcursul de integrare europeană, războiul din Ucraina, consecințele dramatice ale acestuia pentru regiunea noastră, inclusiv criza energetică cu care se confruntă țara noastră.

„Am mulțumit autorităților spaniole pentru susținerea proceselor de modernizare europeană a Republicii Moldova. Am punctat că suntem onorați să găzduim în anul 2023 cea de-a doua reuniune a Comunității Politice Europene, care se va desfășura în proximitatea președinției rotative a Spaniei în cadrul Consiliului UE, care va începe în iunie 2023.

Am abordat și cooperarea moldo-spaniolă în domeniul apărării și afacerilor interne dar și aprofundarea relațiilor comercial-economice și legăturile oamenilor de afaceri din ambele state.

Am menționat importanța dinamizării ratificării Acordului în domeniul securității sociale dintre țara noastră și Spania, semnat la 21 iulie, la Madrid, dar și examinarea modalităților de reducere a prețurilor la roaming în beneficiul cetățenilor ambelor state.


Spania este alături de țara noastră și va oferi suportul necesar pentru a depăși crizele emergente cu care se confruntă regiunea noastră”, a declarat Nicu Popescu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?