COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Problemele localnicilor din Molovata Nouă, Vasilievca, Cocieri și Roghi vor fi discutate la cel mai înalt nivel

Problemele localnicilor din Molovata Nouă, Vasilievca, Cocieri și Roghi vor fi discutate la cel mai înalt nivel

Satele Molovata Nouă, Vasilievca, Cocieri și Roghi din raionul Dubăsari, care sînt situate pe malul stîng al Nistrului, practic s-au pomenit rupte de restul teritoriului Republicii Moldova.

Asta după ce administrația transnistreană a instituit și ulterior a prelungit pînă pe 15 iunie regimul stării de urgentă.

Locuitorii acestor sate sînt nevoiți să folosească bacul plutitor peste Nistru, întrucît drumul care unește aceste patru localități cu malul drept al Nistrului trece printr-un segment al teritoriului transnistrean care, în prezent, este blocat de către structurile transnistrene. Bacul plutitor nu face fată fluxului de transport auto și în consecință, oamenii sînt nevoiți să stea în rînd de cu noapte. Această problemă a fost discutată de către șeful statului Igor Dodon cu președintele raionul Dubăsari Grigore Filipov.


„I-am comunicat dlui Filipov că intenționez să discut această situație cu conducerea Transnistriei, ca să identificam soluții pentru simplificarea circulației pasagerilor din satele raionului Dubăsari”, a comunicat Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

În cadrul întrevederii s-au discutat și alte chestiuni legate de dezvoltarea social-economică a regiunii, inclusiv despre reabilitarea drumurilor, renovarea unor obiecte sociale și instituții de învățămînt, despre problemele din agricultură.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load