X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Problemele din educație, recunoscute de Pavel Filip

4 aug. 2018,, 16:26   Politică
2970 2

În cadrul ședinței convocate pe 3 august, premierul Pavel Filip a solicitat reprezentanților administrațiilor publice locale utilizarea eficientă a banilor publici acordați pentru sistemul educațional.

Premierul a menționat că în domeniul educației s-au constatat mai multe abordări greșite. „Problema noastră în educație nu a fost niciodată lipsa banilor. Problema a fost că nu am avut o viziune, nu am avut organizare. Dacă vom avea o viziune clară, vom găsi și bani. Cine face economie pe educație își taie viitorul”, a menționat premierul.

Și experții organizațiilor financiare internaționale, Curtea de Conturi și Președinția Republicii Moldova au constatat anterior faptul că auotoritățile cheltuie ineficient banii pentru sistemul educațional.

În cadrul ședinței unii președinți de raioane au menționat că se confruntă cu lipsa cadrelor didactice, chiar dacă oferă tinerilor specialiști și locuințe sociale, și alocații pentru întreținere, dar și alte indemnizații.

Astfel, reprezentanții APL au constatat necesitatea elaborării unui program de stat de atragere a tinerilor specialiști în domeniul educației.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?