Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Problematica transnistreană, discutată de Șova cu ambasadorul Franței

9 iul. 2019,, 18:10   Politică
2451 1

Viceprim-ministrul Vasilii Șova l-a primit marți, 9 iulie, în vizită pe Ambasadorul Republicii Franceze în Republica Moldova, Pascal Le Deunff.

În cadrul discuției, oficialii au abordat diverse aspecte legate de problematica transnistreană, inclusiv subiectele ce vor face obiectul consultărilor cu reprezentanții formatului „3+2”, care în timpul apropiat vor întreprinde o vizită de lucru în Republica Moldova.

A fost accentuată importanța formatului de negocieri „5+2” pentru dezbaterea și soluționarea la pachet a tuturor problemelor de pe agenda procesului de negocieri pentru reglementarea transnistreană.

În particular, s-au discutat problemele ce persistă în sfera telecomunicațiilor și s-a convenit că vor continua consultările în vederea identificării unor soluții echilibrate și reciproc acceptabile.

S-a menționat despre oportunitatea promovării proiectelor ce vizează consolidarea măsurilor de încredere, dar și despre obligativitatea eliminării obstacolelor în calea liberei circulații și a comunicării neîngrădite dintre locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului, cu oferirea unei perspective ascendente în sprijinirea procesului de reglementare transnistreană.


În context, diplomatul francez a informat despre unele programe curente în domeniul cultură și educație, implementate cu suportul Guvernului Republicii Franceze și care vizează instituțiile de învățămînt de pe ambele maluri ale Nistrului.

De asemenea, a fost adusă în discuție posibilitatea și oportunitatea organizării unor evenimente comune (de ex.: mese rotunde, conferințe etc.), cu implicarea profesioniștilor cu o vastă experiență din Republica Moldova și Franța și cu dezbaterea unor subiecte menite să aducă un plus de valoare în activizarea procesului de reglementare transnistreană.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?