COVID-19 în MOLDOVA

Problema intrării moldovenilor în Ucraina se va discuta mîine, la Kiev?

Problema intrării moldovenilor în Ucraina se va discuta mîine, la Kiev?

Șeful diplomației moldovene Oleg Țulea va efectua pe data de 4 august o vizită de lucru la Kiev, la invitația omologului său ucrainean, Dmytro Kuleba.

Miniștrii de externe urmează să discute diverse chestiuni din actualitatea regională și internațională.

În plan bilateral, cooperarea dintre Republica Moldova şi Ucraina este substanțială, iar temele de interes vor viza consolidarea contactelor politice de nivel înalt, inclusiv semnarea unor documente bilaterale pe linia ministerelor de externe ale celor două țări.


Problema accesului cetățenilor moldoveni pe teritoriul Ucrainei, în condițiile epidemiei, nu se regăsește însă pe agenda de discuții.

Cei doi omologi vor susține o conferință de presă comună pe data de 4 august de la ora 11:30, care urmează a fi difuzată și pe pagina Facebook a ministerului.

Concomitent, un subiect distinct al agendei îl va reprezenta setarea unor priorități comune în cadrul Parteneriatului Estic și schimbul de experiență în procesul de integrare europeană al celor două țări.

Prezența la Kiev a ministrului moldovean al afacerilor externe și integrării europene se înscrie în obiectivele autorităților de la Chișinău privind dezvoltarea parteneriatelor strategice în relațiile cu țările vecine prietene.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load